Dodik: Drago mi je da ih je transparent sa mojim i Vučićevim likom iznervirao

219

Gostujući u Pressingu na N1 u Sarajevu, član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik rekao je, govoreći o nedavnom događaju kada su opozicionari skinuli njegov i Vučićev poster, da mu je „drago da ih je iznervirao i da su uložili napore da ga skinu“.

Iznad tunela na deonici puta od Predejana ka Džepu, skoro 6 meseci stajao je bilbord koji veliča predsednika Srbije i člana predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

Jedan od lidera Stranke slobode i pravde Marko Bastać uklonio je plakat koji je bio postavljen iznad galerije na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri sa natpisom „Svetlo na kraju tunela“ i fotografijama predsednika Srbije Aleksandra Vučića i člana predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, a nedavno je i u Republici Srpskoj aktivista Ivan Begić skinuo gotovo identičan plakat iznad vijadukta na auto-putu „Deveti januar“.

Na pitanje „da li ga Vučić favorizuje“, upitao je zašto bi to radio.

„Što bi mene Vučić favorizovao. Vodim nezavisnu politiku, zahvalan sam mu na svoj pomoći. Bio sam u Istočnom Sarajevu gde je uplaćeno 500.000 evra, gradi se Trg u Istočnom Sarajevu, pozorište – za šta je Srbija dala novac“, kazao je.

Kaže da je veoma počastvovan što je patrijarh rekao da će „RS biti dok je Dodika u Banjaluci“.

„Ja ću se u narednih 10 godina potruditi da dođe Dodik posle mene, u političkom i karakternom smislu. Zahvalan sam patrijarhu, ali Republika Srpska je dosta čvršća nego što se to veže za jednog čoveka. Njegova impresija je da radim kako mislim da je dobro me usrećuje, ali RS je konzistentna i trajna kategorija. Nisam za to da se vežu ličnosti, osim u operativnom smislu. RS će živeti i posle mene“, naveo je Dodik.

Istakao je kako je na sastanku sa članovima Predsedništva održanom 5. novembra predlagao „kako BiH da preživi“.

„Predlagao sam kako treba da preživi. Dogovorom, da napravimo dogovor o nadležnostima, da se ne spori RS i da niko nikoga ne negira. Ja verujem da bošnjački narod i elita snosi za BiH najveću odgovornost. Ne može BiH da preživi u uslovima majorizacije Hrvata. Ni mi nećemo dozvoliti majorizaciju. Idemo na dogovor. Ne možete na izborima dati više glasova jednom članu Predsedništva nego samom bošnjačkom predstavniku. To nije ta Bosna. Galama mi ne smeta u Sarajevu, ali često dolazim u poziciju da predlažem kvalitetna rešenja o koja su se mnogi oglušili“, poručio je.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...