Iz Krušika tvrde: Nismo pred bankrotom

141

Kompanija „Krušik“ iz Valjeva saopštila je, povodom poslednjih navoda Saveza za Srbiju u vezi sa dugovanjima firme GIM prema „Krušiku“, da je kompletna isporučena roba pomenutoj firmi u celosti naplaćena, prenosi N1.

„Krušik“ navodi da SZS dezinformacijama nanosi veliku štetu ugledu fabrike što, kako ističu, za posledicu ima negativan uticaj na potencijalne nove poslove i uposlenost kapaciteta.

Foto: Krušik/N1
Foto: Krušik/N1

„Zarade zaposlenima u Krušiku i Kovačkom centru se isplaćuju redovno sa svim pripadajućim porezom i doprinosima. Krušik nije pred bankrotom, već nastavlja trend rasta i razvoja poslovanja koji je započet od 2014. godine pa do danas“, navodi se u saopštenju.

„Krušik“ je u saopštenju dostavio i tabelu sa finansijskim rezultatima od 2014. do 2018. godine:

Dodaje se i da je Krušik 2013. godine u budžet Republike Srbije i javnim preduzećima uplatio samo 222,08 miliona dinara, a u 2018. godini u je u državni budžet i javnim preduzećima plaćeno 1,497 milijardi dinara.

SZS je ranije danas pozvao ministra odbrane Aleksandra Vulina da objasni građanima Srbije šta se događa u fabrici odbrambene industrije „Krušik“ u Valjevu i istakao da je prema njihovim saznanjima ta fabrika u teškim finansijskim problemima.

SzS pozvao ministra Vulina da objasni šta se dešava sa Krušikom

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...