Požar u obdaništu: Vaspitačice evakuisale decu, roditelji gasili vatru

69

U Kragujevačkom obdaništu „Lane“ na Bubnju jutros oko 8 sati izbio je požar kada se zapalila mašina za sušenje veša. Požar je ugašen brzom intervencijom roditelja i zaposlenih u obdaništu.

Povređenih nema.

Na lice mesta brzo su stigli i pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac, objavio je  RTS.

Vaspitačice su istog trenutka evakuisale decu u susedni objekat. Za sada nije poznat tačan uzrok požara, a policija je obavila uviđaj.

U požaru koji je jutros oko osam časova izbio u vešernici obdaništa Lane nije bilo opasnosti po decu ali su, zbog gustog dima iz ordinacije u podrumu zgrade, evakuisani jedno dete i još četiri osobe.

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade, Nebojša Milošević, rekao je da je, zbog udisanja ugljen monoksida, lekarska pomoć ukazana dvema radnicama.

Požar, koji je izbio na vešmašini, u prostoriji površine 20 metara kvadratnih ugašen je brzom intervencijom vatrogasaca. Gust crni dim prošrio se na znatno veću površinu, ali deca nisu bila u opasnosti, istakao je Milošević.

Policija i vatrogasni inspektori su obavili uviđaj, a tačan uzrok požara  biće naknadno objavljen.

Obdanište Lane nalazi se samo nekoliko stotina metara od Ekonomskog fakulteta gde su vatrogasci izvodili pokazne vežbe povodom Dana zaštite od požara.

 

Izvor Glas Šumadije, RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...