Antonijević: Vlast zloupotrebljava nacionalne frekvencije

194

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević ocenio je povodom tenzija izmedju vlasti  i opozicije i specijala TV PINK posvećenog demonstracijama ispred RTS u vreme gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da se ne mogu porediti i da nemaju istu odgovornost oni koji su na vlasti i oni koji su u opoziciji, odnosno da mnogo veću odgovornost ima vlast.

„I dalje stojimo na stanovištu da je dijalog jedina moguća opcija za smirivanje tenzija u društvu. Ako je dijalog, kao nekakva civilizacijska tekovina, bio moguć pre više stotina, hiljada godina, unutar zajednica, zašto ne bi bio moguć i sad? Sigurno je da takozvani specijali, odnosno specijalne emisije na televiziji sa nacionalnom frekvencijom – Pink – ne doprinose i ne govore u prilog tome da ima spremnosti za dijalog, ali, izvesno je da smo i ranije imali takve lomove. Tenzije u društvu su, naime, trenutno takve, da je dijalog jedino moguće rešenje“, ocenjuje za Danas Antonijević.

Naime, Pink, televizija sa nacionalnom frekvencijom, priredila je program protiv demonstranata koji su protestovali ispred Javnog servisa RTS-a.

„Razume se da se ne mogu porediti i da nemaju istu odgovornost oni koji su na vlasti i oni koji su u opoziciji, odnosno da mnogo veću odgovornost ima vlast. Nacionalne frekvencije se zloupotrebljavaju i jasno je ko to radi. Vlast. Tenzije su postale toliko snažne da više nema granica, nažalost“,  zaključuje Antonijević.

Nakon što se oglasio Igor Bečić, predsednik Odbora za kontrolu rada službi bezbednosti parlamenta Srbije, tražeći od „nadležnih službi da u roku od odmah“ uzmu u razmatranje operativne podatke koji ukazuju da se na predsednika Srbije Aleksandra Vučića priprema napad ispred zgrade RTS-a“, TV Pink je emitovala specijalni program na tu temu.

„Na poziv Boška Obradovića i Dragana Đilasa, nekoliko desetina pristalica Saveza za Srbiju okupilo se sinoć ispred zgrade Javnog servisa, kako bi sprečili predsednika Srbije Aleksandra Vučića da gostuje u emisiji. „Savez za silovanje ponovo je juče pokazao svoju pravu prirodu“, ocenio je Saša Milovanović, direktor Srpskog telegrafa, za Pink. Dodao je da rejting SZS nastavlja da pada, te im odgovara da se pred narodom predstave kao žrtve, a da bi to uspeli, potrebno je da izazovu bilo kakav nered koji će im poslužiti kao dokaz da je aktuelna vlast represivna.

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, koji je, takođe, učestvovao u specijalnom programu Pinka, ocenio je da je taj događaj bio jedan od onih za koje se kaže „posle ovog nema goreg i glupljeg“.

„Ipak, uspeli su da iznenade svojom kreativnošću, pa su napravili sačekušu predsedniku Republike koji je krenuo na intervju, a sve to na perfidan i kukavički način, jer Vučića nisu dočekali lideri opozicije, već su podmetnuli neku decu i sakrili se iza njih. Činjenica da se presreće predsednik i da se onemogućava u obavljanju svog posla, bez presedana je u demokratskom svetu. Ne sećam se da se to dešavalo u delovima planete koji su demokratski“, rekao je Krstić za Pink.

Izvor Beta, Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...