Majka devojčice iz Žitorađa: Izbacili mi dete iz vrtića bez razloga

151

Petogodišnja Marta izbačena je iz dečijeg vrtića „Prva radost“ iz Žitorađa, kako tvrdi njena majka, Marija Milojević, iz čista mira i bez zakonskih osnova.

Ipak, kako tvrde iz Stranke slobode i pravde, do ovog slučaja je došlo zbog političke angažovanosti Martinog oca koja se nadležnima nije svidela.

Sa tim stavom, na svom Tviter nalogu oglasio se Dragan Đilas, predsednik te stranke, rečima: „Aleksandre Vučiću, ove dečije suze i nemoć majke da ih zaustavi, tebi i tvojim neljudima Srbija nikad neće oprostiti.“

Đilas: Dete člana SSP izbačeno iz vrtića u Žitorađi

Marta je iz vrtića izbačena nakon tri godine boravka, nakon čega se njena majka, Marija Milojević, obratila nadležnoj inspekciji, lokalnoj samoupravi. Devojčicina majka, kako prenosi portal Prokuplje na dlanu, tvrdi da su „sve obaveze u protekle tri godine uredno izmirivane“.

„Jedan roditelj mi je rekao da su istakli spisak dece koja ne idu u vrtić i kada sam videla da je moja ćerka na njemu nisam mogla da verujem. Mi smo pre tri godine potpisali ugovor i smatrala sam da se automatski produžava. Otišla sam da pitam u čemu je problem, ali su mi rekli da je sve urađeno po Pravilniku ustanove, a da su pravila promenjena. Dalje objašnjenje nisam dobila“, navela je Marija a prenosi portal Prokuplje na dlanu.

 Međutim, kako kaže, na sajtu vrtića je i dalje isti pravilnik, a mi smo se strogo držali tog pravilnika.

„Onda je sutradan opet izašao spisak i ona je bila treća ispod crte. Obratila sam se Prosvetnoj inspekciji u Nišu i dobila obaveštenje, nakon njihove intervencije, da su utvrdili određene nepravilnosti nakon moje pritužbe, ali ni to nije urodilo plodom. Sada se čeka odluka lokalne samouprave o proširenju liste za još 20 odsto koliko je zakonski dozvoljeno“, rekla je  Marija Milojević.

Do ove odluke ne zna zašto je došlo, a borbu za svoja prava nastavlja dalje i, kako kaže, „neće stati dok ne istera pravdu“ te je angažovala i advokata.

Do nadležnih list Danas nije uspeo da dođe jer su iz predškolske ustanove rekli da direktor, Srđan Pilović, nije tu i da ni sa kim o tome ne možemo razgovarati, te nam zalupili slušalicu. Ivan Stanojević, predsednik opštine Žitorađa, takođe se nije javljao na telefon. On je za druge medije izjavio da je reč o bodovanju jer su primljena i nova deca.

Ipak, prema izjavi zamenika predsednika opštine, do ovog slučaja je došlo jer se devojčicin otac bavi politikom, te se otvara pitanje da li je i ovaj slučaj odraz političkog kažnjavanja zbog političkog delovanja jer, kako navode iz Stranke slobode i pravde, devojčicin otac je njihov član.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...