Mihajlović: Sve spremno za puštanje kompletnog istočnog kraka Кoridora 10 u saobraćaj

165

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da je sve spremno za otvaranje poslednjih deonica na istočnom kraku Кoridora 10.

„Sve je spremno da sutra zajedno sa izvođačima radova, građevinskim radnicima i svim zvanicama obeležimo završetak kompletnog istočnog kraka od Niša do granice sa Bugarskom, u dužini od 86,9 kilometara. Srbija je završila Кoridor 10 i više nema nijednog metra na ovoj saobraćajnici da nije pod asfaltom“, rekla je Mihajlović, saopštio je njen kabinet.

Ona je istakla da Srbija možda nikad nije imala takvu godinu kakva je bila 2018, u kojoj su završeni i pušteni u saobraćaj i južni i istočni krak Кoridora 10, a do kraja godine biće u saobraćaju ukupno oko 120 kilometara auto-puta na „Milošu Velikom“.

„Uvek gde smo imali nove deonice auto-puta, imali smo i nove fabrike i više tranzitnog saobraćaja. Zato ne smemo da stajemo, zato počinjemo da gradimo nove auto-puteve. Već smo počeli da gradimo deonice Sremska Rača-Кuzmin i Preljina-Požega, uskoro potpisujemo ugovor za gradnju auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, a očekuje nas i početak radova na Moravskom koridoru i prvoj deonici auto-puta Niš-Merdare, od Niša do Pločnika“, rekla je ministarka koja će danas obići novoizgrađene deonice od Proseka do Bancareva, dužine 22,5 kilometara, koje će sutra biti puštene u saobraćaj.

Otvaranju te deonicu istočnog kraka Koridora 10 prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bugarske Bojko Borisov.

“Završеtkom Koridora 10 Srbija sе vratila na еvropsku tranzitnu mapu. Novi auto-putеvi značе novе invеsticijе, еkonomski razvoj i bolji život za svе našе građanе i građankе”, dodala jе ona.

Istočni krak Koridora 10, od Niša do Dimitrovgrada, je dužine 86,9 kilometra i njegovim puštanjem u saobraćaj završena je izgradnja Koriodora 10 kroz Srbiju.

Na istočnom kraku Korodora 10 od Niša do Dimitrovgrada je 87 mostova, pet tunela – Bancarevo, Sopot, Sarlah, Pržojna padina i Progon, ukupne dužine 2,6 kilometra) i pet saobraćajnih petlji.

Izgradnje istočnog kraka Koridora 10 koštala je oko 476 miliona evra.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...