Mihajlović: Deonicu Surčin-Obrenovac otvaramo na Svetog Nikolu

223

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović najavila je da će 19. decembra biti puštena deonica Surčin–Obrenovac.

Koridor 10 je vratio Srbiju na evropsku mapu transportnih koridora. Ministarka Zorana Mihajlović navodi za RTS da o tome svedoči i 60 miliona automobila koliko će njime proći ove godine, u odnosu na 34 miliona koliko smo imali 2014. Ništa manje važne su i ostale brze saobraćajnice koje povezuju različite delove Srbije, a koje će se graditi i u narednim godinama.

„Ovo je jako važna godina za infrastrukturu, kruna rada prethodnih godina. U avgustu smo pustili u saobraćaj autoput „Miloš Veliki“. Na Svetog Nikolu, 19. decembra puštamo i jako važnu deonicu Surčin-Obrenovac“, najavila je Mihajlovićeva ukazujući da ćemo time imati 126 kilometara tog auto-puta. I dok se Koridorom 10 povezujemo sa regionom, „Miloš Veliki“ omogućuje da se povežemo unutar zemlje.

U podne se otvara poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10

„Radimo deonicu Preljina–Požega, jako je važna jer će omogućiti da se iz Požege ide dalje ka Crnoj Gori i BiH, kao i auto-put koji smo počeli da radimo Sremska Rača – Kuzmin“, istakla je Mihajlovićeva.

Ministarka saobraćaja je najavila za 19. novembar potpisivanje komercijalnog ugovoraRuma–Šabac–Loznica.

„Tom delu Srbije falila je brza saobraćajnica. Vrlo brzo nakon potpisivanja ugovora krećemo i sa izradnjom mosta preko Save“,  navela je Mihajlovićeva.

Kada je u pitanju Moravski koridor, ministarka takođe očekuje potpisivanje komercijalnog ugovora početak radova u okolini Kruševca.

Sledeće godine očekuje se početak radova i na deonici Niš–Pločnik, na auto-putu Niš–Merdare–Priština.

„Mislim da mo time premrežili Srbiju auto-putevima. Mogu da obećam da se nijedan auto-put neće graditi kao što se gradio Koridor 10 – 30 i više godina“, zaključila je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Izvor Blic/RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...