Veselinović: Partnerstvo SNS i HDZ u sluđivanju naroda

78

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je danas da je najnovije zaoštravanje nacionalističke retorike predstavnika centralne vlasti u Hrvatskoj i Srbiji „dobro isprobana metoda podizanja tenzija pred nastupajuće izbore“.

„Oslobađanje od odgovornosti lica koja su razbijala ćirilične table u Vukovaru, profašistička retorika i gestovi gradonačelnika Vukovara, člana HDZ-a (Hrvatske demokratske zajednice), nalaze na adekvatne odgovore režima u Srbiji kroz postavljanje spornih obeležja i druge manifestacije čime se građani odvraćaju od svakodnevnih životnih tema“, naveo je Veselinović u saopštenju.

Prema njegovim rečima, predsednici Srbije i Hrvatske, Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović nisu doneli nikakve pomake u rešenju spornih pitanja između dve države i dva naroda, već su kroz nekoliko susreta „pokazali sav amaterizam u rešavanju tako važnih pitanja“.

„Svojim svakodnevnim činjenjem vuku oba naroda u mržnju i zajedničko propadanje“, rekao je Veselinović i ocenio da je „sve to dogovoreno“.

Veselinović je rekao da je nacionalistička retorika predsednika dve zemlje samo „izborni manevar da osiromašene građane odvrate od tema kao što su propadanje države, ukidanje institucija i demokratije“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...