Dan primirja – državni praznik i neradni dan u Srbiji

91

Dan primirja u Prvom svetskom ratu tradicionalno se obeležava 11. novembra i u Srbiji, a reč je o zvaničnom državnom prazniku i – neradnom danu, piše Blic.

Pošto on ove godine pada u ponedeljak, mnogi građani uživaju u produženom vikendu.

Ipak, to bi moglo da donese i male probleme u organizaciji, pre svega za one koji će i sutra biti na svojim radnim mestima, a takvih uopšte neće biti malo.

Ako nešto treba da završite u nekoj državnoj službi, bilo da je reč o opštinskom, gradskom ili republičkom nivou, to ćete teško obaviti u ponedeljak jer je za njih to neradni dan.

Zatvorene će biti i banke i pošte, osim onih dežurnih i onih smeštenih u tržnim centrima, a Beograđani bi trebalo da znaju i da sutra neće raditi škole i vrtići!

Dakle, ako radite moraćete da organizujete “baka servis” ili nađete neku drugu varijantu.

Ako je za utehu, ne morate da brinete za šoping i provod. Naime, skoro sve prodavnice će sutra imati uobičajeno radno vreme, baš kao i tržni centri, dok je najšarenije kod pekara jer će neke biti zatvorene, a neće će raditi kao i bilo kog drugog dana.

Konačno, gradski prevoz će funkcionisati po redukovanom, nedeljnom redu vožnje, a taksisti će naplaćivati drugu, skuplju tarifu.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...