SzS osudio Vesićevu nameru da i pijace preda u ruke privatnicima

163

Savez za Srbiju upozorio je danas na, kako je saopštio, javno izraženu nameru zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da veliki broj gradskih pijaca preda privatnicima, jer su navodno nerentabilne.

 

SZS je podsetio da se pre samo 18 meseci, u martu 2018. godine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić hvalio velikom uspešnošću JKP Gradskih pijaca i profitom koji prave i pitao kako su od oko 200 miliona dinara dobiti u 2018. godini, Gradske pijace – koje su uvek bile jedno od najuspešnijih preduzeća – za samo godinu dana stigle do minusa.

Kako je navedeno u saopštenju, „vrtoglavi sunovrat ovog javnog preduzeća počeo je dovođenjem na mesto direktora – Bojana Bajagića, člana Izvršnog odbora SNS-a, ali takav sunovrat odgovara gradskom rukovodstvu čija je namera da uništi sva gradska preduzeća, a onda, baš ono što Vesić govori – da se zato moraju dati privatnicima kroz direktnu prodaju ili javno privatno partnerstvo.

„Takva sudbina je zadesila ili tek čeka PKB, GSB, Gradsku čistoću, Vodovod, a recept će svuda biti isti, kao i posledice koje ćemo otklanjati godinama po odlasku ove štetočinske vlasti“, naveo je Savez za Srbiju i ponovio stav da javna komunalna preduzeća ne treba privatizovati, već u njima postaviti profesionalni menadžment.

 

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...