Vučić: Ništa bolje nismo smislili prethodnih 30 godina

114

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom dogovora sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevom i Edijem Ramom, o takozvanom „malom Šengenu“, da „ništa bolje nismo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina“.

Navodeći da je ponosan na taj dogovor, Vučić je ocenio da se radi o „ogromnim“ promenama koje, kako je naveo, „mnogi ljudi u ovom trenutku i ne razumeju“.

View this post on Instagram

"Za Srbiju je ovo veoma važna inicijativa i sa ponosom mogu da kažem da smo se za veoma kratko vreme dogovorili o važnim stvarima od interesa za naše građane. Drastično ćemo uvećati privlačnost sve tri zemlje za strane direktne investicije uz olakšavanje njihovog rada i delovanja na teritoriji naših zemalja. Zato što ćemo zajednički da kreiramo bolji ambijent uz slobodno kretanje. Ovo su ogromne i krupne promene. Moramo da mislimo o interesu naših građana, o budućnosti. Ponosan sam na dogovor koji su napravile Srbija, Severna Makedonija i Albanija jer ovo će svakako biti budućnost. Ovde ima samo boljeg, normalnog života za naše građane, da lakše žive i da se lakše kreću i da imamo ambijent normalnosti, a ne ambijent sukoba i mržnje." – Predsednik Vučić nakon sastanka sa liderima Zapadnog Balkana, koji se održao u Ohridu.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

„Ovde nema nijedne stvari koja može bilo kome da smeta. Ovo su krupne promene, i znam da to baš i nije popularno u mojoj zemlji, ali se ne sekiram. Nema tu nikakvih Jugoslavija, ima samo boljeg i kvalitetnijeg života za građane. Možda ovo nama neko uništi, ali će to svakako biti budućnost“, kazao je Vučić u Ohridu.

Upitan da li bi prihvatio neku alternativu za punopravno članstvo u EU, Vučić je rekao da su Srbija i ostale zemlje regiona na evropskom putu, ali i da ne zavisi sve od njih samih.

„Svi hoćemo da budemo deo EU, to se nije promenilo, ali ne zavisi sve samo od nas. Nemamo drugi put osim evropskog ali najvažniji put za nas je život naših građana. Mi smo na evropskom putu ali imamo oči, uši i umemo da živimo realan život. Ono što tražimo od EU je samo da kažu šta hoće sa nama, ništa više“, kazao je predsednik Srbije.

Najavio je da će prekosutra na tu temu razgovarati u Parizu sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

„Uz dozvolu Zaeva i Rame, pitaću Makrona ono što je važno za njih kao i za mene, moliću za podršku na našem evropskom putu i za ovaj projekat jer ništa bolje nismo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina, dobili tu podršku ili ne“, rekao je Vučić.

Ohrid: Vučić sa Zaevom i Ramom (FOTO)

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...