Zaev: Balkan će biti region stabilnosti i prosperiteta

165

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev poručio je, preko Fejsbuka, da lideri Zapadnog Balkana na sastanku u Ohridu „grade Balkan za 21. vek, region stabilnosti i prosperiteta“.

Kako je istakao, cilj sastanka lidera Zapadnog Balkana je poboljšanje regionane saradnje i ostvarenju zajedničkog cilja – članstva u EU.

„Iz Ohrida, svi prisutni šaljemo jasnu poruku da kroz zajedničku koordinaciju i aktivnosti praktikujemo evropske manire u svojim zemljama, jačajuči evropske vrednosti gradimo Balkan za 21. vek. Region stabilnosti i prosperiteta“, napisao je Zaev na svom Fejsbuk profilu.

Го започнавме состанокот со лидерите на Западен Балкан, со цел подобрување на регионалната соработка и остварување на…

Gepostet von Zoran Zaev am Sonntag, 10. November 2019

 

U radnom delu dvodnevnog sastanka lidera Zapadnog Balkana u Ohridu učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučič, premjeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, predsednik Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i minstarka za ekonomiju Crne Gore Dragica Sekulić.

Rama, Vučić i Zaev će, kako je saopšteno, predstaviti deklaraciju sa listom prioriteta i mera za poboljšanje regionalne saradnje i ostvarenje zajedničkog cilja, članastva u EU, koju su utvrdili na sinoćnjem trilateralnom sastanku.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...