Srpska lista: Sad je jasno koji je bio cilj skandala sa brojanjem glasova

87

Rezultat političkih kalkulacija, čiji je deo i „šovinistička farsa“ sa brojanjem glasova raseljenih Srba u nekakvih skafanderima, konačno je pokazao šta je imao za cilj usvajanjem odluke Izbornog panela za žalbe kojim se odbijaju svi glasovi raseljenih Srba, saopštila je Srpska lista.

U svom saopštenju Srpska lista podseća javnost da je isti panel za žalbe zahteve za poništavanjem ovih glasova već dva puta odbio, a da su nakon što je postalo jasno da skoro svi ti glasovi pripadaju Srpskoj listi, u Prištini došli na ideju da te glasove ponište i time najstrašnije prekrajaju volju glasača, i to onih koji su nakon nasilja na Kosovu i Metohiji raseljeni u centralnu Srbiju.

„Odluka da se raseljenim Srba ne dozvoli pravo da biraju ko će zastupati njihove interese i boriti se za njihov povratak je isključivo politički motivisana i nema nikakvog pravnog uporišta. Posebno ako svi dobro znamo da su glasovi raseljenih uvek dolazili na isti način, ali ovog puta je očigledno da je potrebno pokazati raseljenim licima da nisu dobrodošli i da kao Srbi mogu računati da se njihova prava neće poštovati“, navodi Srpska lista.

Oni podsećaju da čak i sa „ovim političkim nasiljem“ Srpska lista i dalje u svojim rukama ima svih deset mandata a na osnovu demokratski izražene volje srpskog naroda.

Izborni panel za žalbe i predstavke odlučio je da prihvati žalbu koalicije Nisma-AKR-PD i proglasi nevažećim 3.782 koverte pristigle iz Srbije na kosovskim izborima. U obrazloženju se navodi da glasanje nije obavljeno putem pošte, već su glasačke listiće donela dva lica u Poštu u Prištini.

Odlukom Panela žalbe se naređuje CIK-u da te glasove odmah povuče od rezultata objavljenih 7. novembra 2019.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...