Veliko hapšenje u Nišu: Falsifikovanim ispravama „zaradili“ 10 miliona dinara

94

Policija u Nišu uhapsila je 13 osoba koje su falsifikovale isprave i zloupotrebile službeni položaj, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Navodi se da su osumnjičeni M.P. (41), N.D. (43), koji je odgovorno lice firme „Big Dream“, kao i S.K. (48), odgovorno lice firme „San consult“, uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Dodaje se da su zbog falsifikovanja isprava uhapšeni i V.Š. (50), odgovorno lice firme „Jugoimpeks“ iz Niša, V.P. (53), radnik firme „Tera Srbija“, dok su J. D. (47), odgovorno lice „Aerial video solutions“ i M.M. (40), zaposlen u istoj firmi uhapšeni zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanja isprava i pranja novca.

Članovi komisije JP „Direkcija za izgradnju i komunalne poslove“ opština Gadžin Han, N.M. (63), Lj.C. (64), N.Ž. (59), M.Đ. (40), N.I. (46) i A N. (46) uhapšeni su zbog nesavesnog rada u službi. Kako se sumnja, oni su prilagođavanjem dokumentacije i falsifikovanjem dokumenata za nabavku specijalizovane opreme nabavljali robu po višim cenama u odnosu na tržišne i time oštetili JP „Direkcija za izgradnju i komunalne poslove“ opština Gadžin Han u iznosu od 10.642.578 dinara u korist firmi „Jugoimpeks“ i „Aerial video solutions“. Te firme su takođe obuhvaćene krivičnom prijavom.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...