Brnabić: Osnovni cilj nam je da naučimo decu kako da misle, a ne šta da misle

222

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je osnovni cilj napraviti obrazovni sistem koji neće učiti decu šta da misle, već kako da razmišljaju.

Brnabić je na četvrtoj Međunarodnoj konferenciji o budućem obrazovanju u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti ocenila da je veliki deo obrazovnog sistema izmenjen i poboljšan u proteklih nekoliko godina.

Ona je istakla da će generacija koja naredne školske godine upisuje osnovnu školu, biti prva koja će napustiti tu školu sa zavidnim znanjem na polju informacionih tehnologija jer, kako je ocenila, „mladi su danas zainteresovani za taj obrazovni profil“.

Ona je dodala da je ta investicija veliki izazov, jer su problemi komplikovani i za njihovo rešavanje trebaće stručan kadar ljudi koji će raditi na njemu.

„Nikada nismo znali i dalje ne znamo, koliko novca ulažemo u svakog studenta, u svakog učenika osnovne ili srednje škole. Koliko treba uložiti i za koliko vremena će se ta investicija vratiti nama kao duštvu, odnosno isplatiti se?“, rekla je Brnabić.

Ona je kazala da je Srbiji potrebna podrška na putu ka poboljšanju obrazovnog sistema, kao i da je otvorena za predloge i pomoć.

„Jedna država ne može ovo uraditi sama“, ocenila je Brnabić.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...