Iz budžeta još 500 miliona dinara za Koridor 10

102

Vlada Srbije izdvojiće još 500 miliona dinara za „Koridore Srbije“ kako bi se „omogućilo puštanje istočnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju“, objavljeno je u Službenom glasniku.

Kako navodi Nova ekonomija, pola milijarde dinara iz budžeta odobreno je Ministarstvu građevinarstva radi „obezbeđivanja nedostajućih sredstava“ potrebnih preduzeću Koridori Srbije, navodi se u rešenju Vlade.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je u oktobru najavljivala da će istočni krak Koridora 10 biti otvoren do 9. novembra, što je svečano i učinjeno.

Vlada je u oktobru izdvojila još 300 miliona dinara za radove na Koridoru 10, a prethodno je u septembru je izdvojila dve milijarde dinara za te radove i sanaciju kosine u Grdeličkoj klisuri.

Ukupna dodatna budžetska davanja za Koridor 10 u poslednja tri meseca iznose 2,8 milijardi dinara, ili 23,7 miliona evra.

Građani Srbije takođe su platili visoku cenu na ime odšteta izvođačima radova na istočnom kraku Koridora 10, kako je objavio Insajder. Zbog kašnjenja za koja nije bio odgovoran izvođač radova već investitor, država je do sada platila najmanje 17 miliona evra na ime odštetnih zahteva, navodi ovaj portal.

Izvor Nova ekonomija
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...