Sastanak o medijskoj zastupljenosti, Olivera Zekić poručila: “Ostavite nas na miru”

188

U Skupštini Srbije održan je javni sastanak o medijskoj zastupljenosti bez diskriminacije izbornih učesnika tokom izborne kampanje, izveštava N1.

Na inicijativu skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje, sastanku su prisustvovali predstavnici Regulatornog tela za elektronske medije, predstavnici televizija sa nacionalnom frekvencijom, TV N1 i političkih partija.

Savez za Srbiju nije prisustvovao sastanku, koji je završen bez konkretnih zaključaka.

„Naše snažno opredeljenje je da na javnom servisu, u predizbornoj kampanji, jednako budu zastupljeni svi kandidati, odnosno sve izborne liste, u predstavljanju svog političkog programa, kako je i sam zakon i definisao“, rekao je Aleksandar Marković iz SNS.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković osvrnuo se na nezavisno telo – REM.

„To je farsa, to je karikatura. Ne samo ta nezavisna institucija. Ne lično, nego generalno. Eksperti iz Evrope znaju da nezavisna tela mogu da budu utemeljena u nekim državama samo ako tu postoji tradicija i demokratija koja je duga nekoliko decenija. Srbija nije primer za to. A mnoge države EU nemaju nezavisna tela koja se bave ovim poslom“, naveo je on.

Pavle Grbović iz Pokreta slobodnih građana rekao je da bi se postigla svrha rada REM, neophodno je da, kako kaže, dođe do smene dva člana Saveta tog tela.

„Prvi jeste gospodin Radoje Kujović koga je Narodna skupština izabrala na osnovu inicijative neovlašćenog predlagača. A drugo, i bitnije u ovom slučaju, jeste da dođe do smene gospođe Olivere Zekić“.

Na sastanku se obratila i članica Saveta REM Olivera Zekić koja je poručila da ih – ostave na miru.

„Mi smo zemlja, društvo koje se kune u nezavisne institucije, a onda dozvolimo da institucija koja pokušava da bude nezavisna, i koju napadaju svi – od vlasnika televizije, preko ministara do opozicije – bude provučena kroz medijsko i Tviter blato, sve uz zahtev da postane neka vrsta komesara koji će, između ostalog, odrediti ko može, a ko ne da pobedi na izborima. I ako je nešto danas imamo sa ovog mesta da poručimo, onda je upravo to – ostavite nas na miru“, rekla je Olivera Zekić.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...