SzS Beograda: Ovo je najgora vlast u istoriji, zato grad propada

154

Šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je od 19,3 milijarde dinara, koliko je budžetom za ovu godinu opredeljeno za investicije u glavnom gradu, do 1. oktobra realizovano 6,5 milijardi, odnosno 34 odsto plana, što je kako je ocenio, razlog zbog kog nema novih škola, vrtića i ambulanti u Beogradu.

Obraćajući se novinarima uoči početka sednice Skupštine Beograda na čijem je dnevnom redu rebalans gradskog budžeta, Jovanović je rekao da je u mandatima prethodnih vlasti za investicije u Beogradu godišnje izdvajano između 200 i 300 miliona evra, a da je u prvih devet meseci ove godine, u tu svrhu realizovano 56 miliona evra, uz projekciju da do kraja godina taj iznos dostigne 75 miliona evra.

„Sekretarijat za investicije ostvario je u prvih devet meseci samo 30 odsto plana. To se dešava kada su gradski sekretari i direktori javnih komunalnih preduzeća visoki funkcioneri SNS a ne ljudi koji znaju kako se sprovode projekti. Investicije čine devet odsto u javnim rashodima i to je dokaz zašto je ovo najgora vlast u istoriji Beograda i zašto grad propada“, ocenio je Jovanović koji je i potpredsednik Narodne stranke.

On je naveo da je za obnovu obdaništa u Ovči, realizovano 0,3 odsto planiranih sredstava, za ambulantu u Borči 2,4 odsto planiranih sredstava, za rekonstrukciju Ulice kneza Miloša 0,0005 odsto plana, dok je u okviru projekta izgradnje gondole na Kalemegdanu, iskorišćeno 51,6 odsto planiranih sredstava, odnosno oko 454.000 evra za, kako je rekao, „to što su posekli boriće“.

„Za rekonstrukciju škole ‘Svetislav Golubović Mitraljeta’ iskorišćeno je 0,6 odsto planiranih sredstava dok je za troškove kabineta gradonačelnika i zamenika gradonačelnika iskorišćenost plana 83 odsto, odnosno 776.000 evra“, rekao je Jovanović.

Govoreći o dnevnom redu današnje sednice Skupštine grada, Jovanović je kazao da će između ostalog, biti usvojena Odluka o komunalnoj miliciji po kojoj će kako je naveo, milicioneri moći da rade u civilu i da primenjuju silu u vidu pendreka i biber spreja.

„Danas će usvojiti i izmene Poslovnika po kojima će umesto dosadašnje prakse, po kojoj je samo gradonačelnik mogao da govori po 10 minuta po bilo kojoj tački dnevnog reda, sada i zamenik gradonačelnika imati to pravo. To je još jedan dokaz kako se ponižava gradonačelnik i kako zamenik uzurpira funkciju gradonačelnika“, ocenio je šef odbornika Saveza za Srbiju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...