Tokom dana oblačno sa olujnim vetrom, uveče kiša (TABELE)

101

U Srbiji se danas i sutra u košavskom području i na planinama očekuje jak i olujni jugoistočni vetar koji će na jugu Banata i u donjem Podunavlјu dostizati udare preko 24 metra u sekundi, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Printscr/RHMZ

U većem delu zemlje danas će biti umereno oblačno, malo toplije i vetrovito vreme s umerenim i jakim južnim i jugoistočnim vetrom, dok će u Timočkoj krajini biti tmurno i malo hladnije vreme sa rosuljom.

Printscr/RHMZ

Uveče se na zapadu i jugu očekuje jače naoblačenje s kišom koje će se postepeno širiti ka centralnim krajevima. Jutarnja temperatura biće od tri do 10 stepeni, najviša dnevna od 15 do 20 stepeni.

Printscr/RHMZ

U Beogradu će danas biti umereno oblačno, malo toplije i vetrovito vreme s umerenim i jakim jugoistočnim vetrom, koji će povremeno dostizati udare olujne jačine. Jutarnja temperatura biće oko 10 stepeni, najviša dnevna oko 18. Uveče i tokom noći moguća je kratkotrajna kiša.

Meteorološke prilike nepovoljno će uticati na hronično obolele i osetljive osobe, oprez se savetuje reumatičarima i kardiovaskularnim bolesnicima, a u područjima sa košavom i nervno labilnim osobama.

Moguće meteoropatske reakcije su glavobolja i nesanica.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...