Vučić s Makronom: Srbiji da se jasno kaže šta da očekuje od EU integracija

194

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Parizu da je imao veoma srdačan, otvoren i prijateljski razgovor sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. Vučić je preneo da je Makronu rekao da bi Srbija želela da joj se jasno kaže šta može da očekuje i čemu da se nada u budućnosti kada je reč o evropskim integracijama.

Predsednik Srbije je novinarima izjavio da je Makronu izložio detalje inicijative sa Severnom Makedonijom i Albanijom o „mini Šengenu“. Francuskog predsednika interesovalo je da li Vučić očekuje i druge zemlje regiona u toj inicijativi, a Vučić je istakao da se tome nada, prenose mediji.

Vučić kaže da je uveren da će Makron i javno podržati tu inicijativu.

Predsednik Srbije je rekao da je tokom večere, koju je Makron ranije priredio za učesnike Pariskog foruma o miru, razgovarao sa mnogim svetskim zvaničnicima, a sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom razgovarao je o Kosovu.

Predsednik Vučić započeo je u ponedeljak trodnevnu posetu Francuskoj.

Tokom trodnevnog boravka u Parizu, saopštio je ranije njegov kabinet, Vučić će se u utorak sastati s Makronom i prisustvovati otvaranju Drugog pariskog foruma o miru.

Vučić će učestvovati i u razgovoru o 75 godina Ujedinjenih nacija i na panelu „Mišljenja mladih o multilateralizmu“, u okviru 40. zasedanja Generalne konferencije Uneska i sastaće se s generalnom direktorkom Uneska Odre Azule i održati govor na 40. zasedanju Generalne konferencije Uneska.

Izvor N1, Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...