Jerkov: Predlogom zakona o nestalim bebama, roditeljima se nudi 15.000 evra umesto istine o njihovoj deci

311

Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov izjavila je danas da se Predlogom zakona o nestalim bebama roditeljima kojima su deca ukradena iz porodilišta umesto istrage nude neefikasne procedure, umesto nezastarevanja i retroaktivnosti loša rešenja, a umesto istine o njihovoj deci nudi im se 15.000 evra.
Jerkov je navela da je u prethodnih pet godina više od dve stotine puta u Skupštini predlagala da se u Krivični zakonik unese samo jedna izmena – da krivično delo krađe beba ne zastareva, a da su poslanici vladajuće većine odbili taj predlog svaki put i time ponovo naneli nepravdu i bol roditeljima koji su preživeli ono najgore.

 

„Sada ih Predlogom zakona Vlada ponovo ponižava i tera ih da istinu o svom nestalom detetu zamene za 15.000 evra. Neka oni koji to predlažu prvo kažu za koliko para bi se oni odrekli svog deteta, pa neka onda tu nepristojnu ponudu iznesu drugima“, navela je Jerkov.

Ocenila je da će javno slušanje o zakonu o nestalim bebama koje će se održati 28. novembra biti prva prilika za roditelje beba koje su ukradene iz porodilišta da u Narodnoj skupštini govore o toj strašnoj temi.

Dodala je i da će to ujedno biti i najveća šansa da se nepravda reši i usvoje mehanizmi pomoću kojih bi oni saznali istinu o svojoj deci.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...