Vučić na otvaranju novog Bulevara Vudroa Vilsona u okviru kompleksa Beograd na vodi

249

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju dela novog Bulevara Vudroa Vilsona, Ulice Nikolaja Kravcova i novog Beogradskog parka u okviru kompleksa Beograd na vodi i ocenio da je to sada jedan od najlepših parkova u ovom delu Evrope.

Vučić je taj deo grada obišao u pratnji ministra finansija Siniše Malog, gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i predsednice opštine Savski venac Irene Vujović. Prema njegovoj oceni, ima još posla koji treba da bude obavljen, ali da je on već sada presrećan kako radovi napreduju.

„Ovo divno izgleda i svako ko dođe videće najlepši park u ovom delu Evrope površine 2,7 hektara površine. Nove bulevare i zgrade. Očekujem da za kratko vreme imamo milion kvadrata poslovnog i stambenog prostora i ovo polako postaje najsavremeniji i najlepši deo grada“, rekao je on.

Dodao je da sve ono što postoji u velikim svetskim metropolama – od Ikee, preko Starbaksa i Buda bara, polako stiže u Srbiju i dodao da čestita onima koji su od početka verovali u taj projekat.

„Mi ćemo kompletan bulevar da otvorimo do marta, neka bude i do aprila i do maja, i izlaziće na Sajam. Računam da će najviše radova na šoping molu da bude gotovo do tada, da će biti izgrađeno 15-16 spratova na tornju koji će biti ‘lendmark’ za Beograd. Ovo donosi i privlači turiste i to nije pitanje ukusa nego objektivnog pristupa, jer sada dolazi dvostruko više turista nego pre šest ili sedam godina“, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, radovi doprinose podizanju građevinske industrije, što posledično povećava i privredni rast.

„Očekujemo da će rast biti najmanje 3,8 odsto, a procena Narodne banke Srbije od 3,6 odsto mora da bude uvek konzervativna. Srbija je druga u Evropi po rastu u trećem kvartalu i samo je Mađarska ispred nas. Očekujemo da rast bude 5,4 odsto u poslednjem kvartalu i to dovoljno govori. To znači da brzo napredujemo i to će ljudi da osete u novčanicima i džepovima“, rekao je on.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...