Jedan od natraženijih hrvatskih begunaca uhapšen u Novom Sadu, potraga trajala pet godina

132

Jedan od natraženijih hrvatskih begunaca, 38-godišnji državljanin Hrvatske, pljačkaš i begunac iz zatvora, uhapšen je u četvrtak na području Novog Sada, objavilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske.

Potraga za dvostrukim pljačkašem banke u Šibeniku i beguncem iz zatvora u Puli trajala je pet godina. MUP je naveo samo inicijale uhapšenog – D.B. i godinu rodjenja (1981.), a mediji pišu da je to Bojan Dragičević.

Minstarstvo je u saopštenju navelo da je on 2005. za manje od mesec dana, sa supočiniteljima, dvaputa počinio razbojništvo u istoj poslovnici banke u Šibeniku, usred bela dana, s plastičnim pištoljem.

Oba puta je pobegao i skrivao se do 2012. kada je uhapšen u Bosni i Hercegovini i izručen Hrvatskoj.

Osuđen je na četiri godine i dva meseca zatvora i upućen na izdržavanje kazne u Lepoglavi. Iz najstrože čuvanog dela zatvora je pobegao posle godinu i po, ali je istog dana uhapšen i vraćen u zatvor.

Iz zatvora u Puli gde je premešten 2014, pobegao je posle samo četiri meseca i od tada bio u bekstvu.

Ministarstvo je navelo da je njegovo ime bilo na „Evropskoj listi najtraženijih begunaca“  od 2016. godine, obzirom na to da Dragičević važi za izrazito opasnog nasilnika.

Nađen je u saradnji Odeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske za ciljane potrage i precizno lociranje (tim FAST Hrvatske) kao i analogne jedinice Srbije i Policijske uprave Novi Sad.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...