LDP: Društvo u Srbiji podeljeno više nego pre, krive stranke

72

Liberalno-demokratska partija (LDP) je danas ocenila da je društvo u Srbiji podeljeno više nego pre i da su zaživele nove podele i raslojavanja, a ne tolerancija.

Povodom Međunarodnog dana tolerancije, LDP navodi da „društvenu krizu i sve manji stepen tolerancije“ danas izazivaju političke partije.

„Umesto uvažavanja različitosti, danas nismo u stanju ni da razgovaramo. U parlamentu se slobodno diskriminišu žene, nacionalne manjine i niko ne snosi posledice zbog otvorene diskriminacije“, piše u saopštenju.

Politička kultura vlasti je, kako navodi LDP, favorizovanje srpske većine, u kojoj se druge nacionalne zajednice osećaju ugroženo.

LDP navodi i da je Srbija, pored toga što se „nikada nije suočila sa zločinima počinjenim na nacionalnoj osnovi“, ustanovila praksu da je društveno prihvatljivo da osuđeni ratni zločinci sede u skupštinskim klupama.

„Sa počinjenim genocidom se nikada nismo suočili. I danas ne priznajemo ni postojanje masovnih grobnica nadomak Beograda, iako one postoje i opominju“, piše u saopštenju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...