Nesvakidašnji slučaj u Leskovcu: Majka upala u školu, tukla i povredila šestoro osnovaca

361

Nesvakidašnji slučaj dogodio se juče u Leskovcu, u OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ kada se jedna šestakinja požalila majci da je druge devojčice iz odeljenja maltretiraju, pa su majka i ćerka otišle u školu zajedno, i pretukle navodne nasilnice, sazanje „Blic“ u MUP-u.

Portparol PU Leskovac Boban Zdravković  rekao je za juGmediu da je majka privedena, da se vrše istražne radnje i da će nakon toga slučaj biti predat Osnovnom tužilaštvu u Leskovcu.

Kako „Blic“saznaje, Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu juče je odredilo zadržavanje Lidiji Ž. iz Leskovca.

Prema saznanjima roditelja, kako prenosi jugMedia, L. Ž. je najpre obavila razgovor sa razrednim starešinom tog odeljenja žaleći se na svu decu u smislu da ona maltretiraju drugaricu iz odeljenja, odnosno, njenu devojčicu. Razredni je pažljivo saslušao majku učenice, obećao da će ispitati situaciju, pa se činilo da će se sve na tome završiti. Međutim nije.

“Ona je posle razgovora sa razrednim starešinom, na malom odmoru između 5. i 6. časa najpre galamila na hodniku ispred odeljenja, a potom ušla u odeljenje sa 20 učenika, drala se i vređala decu da bi ih potom fizički napala. U tom napadu, dok su sva izbezumljena deca vrištala, petoro dečaka i devojčica je izgrebala, a šestog dečaka je udarila pesnicom po nosu. Malo je nedostajalo da nos bude polomljen”, priča jedan od roditelja, koji je ranije došao u školu i čekao da počne roditeljski sastanak na drugu temu.

Ko zna kako bi sve završilo da u pomoć nije priskočilo, bukvalno, sve osoblje i nastavnici i pomoćni radnici.

Direkotor Zdravković je takođe u šoku.

“Niko nije mogo da pretpostavi da će se ovako nešto desiti jer ni mi, ni bilo koja škola, ne možemo da zabranimo roditeljima da uđu u školu svoje dece. Duboko saosećam sa roditeljima i sa decom koja su pretrpela fizičko i psihičko nasilje. Posebno mi je žao što se sada o našoj školi po drugi put piše o incedentima, mada imamo sjajne rezulatate kao škola. Naša deca osvajaju brojne nagrade na takmičenjima, jedini smo na jugoistoku Srbije koji imamo u sedmom i osmom razredu specijaizovano matematičko odeljenje, odakle izilaze sjajne generacije”, kaže direktor za juGmediu.

On je jutros sazvao školski Tim za bezbednost učenika gde je konstatovano da je jučerašnji napad na učenike treći, najveći nivo nasilja u školi. Doneta je odluka da se obavesti Školska uprava, po čijim će upustvima Tim preduzeti dalje korake.

“Duboko sam potresen ovom situacijom za koju nema opravdanja. Naši se nastavnici trude da obrazuju decu na najbolji mogući način, maksimalno se brine o bezbednosti dece, posebno na odmorima gde se više nastavnika angažuje na dežurstvima, jer pored obaveze da našim učenicima pružimo najbolje obrazovanje, mi se trudimo i da ih vaspitavamo i da pružimo svaki vid zaštite. Ali, ako nemamo saradnju i razumevanje roditelja kao u ovom slučaju, onda sve pada u vodu”, zaključuje direktor Predrag Zdravković, koji je funkciju direktora u ”Vuku Karadžića” preuzeo pre godinu dana i uveo mnoge novine.

juGmedia nije mogla da dođe do druge strane, odnosno, do majke koja je fizički napala drugove i drugarice svoje ćerke, jer je ona privedena u policiju.

Izvor Blic, jugMedia
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...