Pijavica protutnjala Umagom, procenjuje se šteta (FOTO, VIDEO)

139

Olujno vreme praćeno snažnim naletima vetra i kratkotrajnom pijavicom koja je za sobom ostavila materijalnu štetu, zahvatilo je u petak uveče Umag i okolinu, saopšteno je u subotu iz istarskog meteo portala Istramet.

Prema podacima, malo posle 21 sat, iznad Umaga se razvio jak olujni sistem uz vrlo obilnu kišu i silovit nalet vetra. U takvim uslovima nastala je i kratkotrajna pijavica koja je prema dojavama, trajala samo desetak sekundi, ali to je bilo dovoljno da napravi popriličnu materijalnu štetu.

Prema prvim informacijama, u umaškoj luci potonula je jedna barka, jak vetar oštetio je krov zgrade Grada Umaga, a ulica Đuzepea Garibaldija prekrivena je delovima crepa.

Opasno je bilo u Umagu, jako opasno, no na svu sreću prema informacijama s kojima raspolažemo nema stradalih. U lučici je pijavica potopila jednu barku, kuda je prošla izgleda kao ratna zona…

Gepostet von IstraMet am Freitag, 15. November 2019

U naletima jakog vetra razbacane su i stolice sa terasa obližnjih ugostiteljskih objekata, ali, prema dosadašnim informacijama, nema povređenih.

Umaški vatrogasci tokom večeri i noći imali su 16 intervencija i to zbog rušenja stabala, kao i ispumpavanja vode.

„Situacija se smirila i procenjuje se šteta, koja neće biti mala. U svakom slučaju vatrogasci su imali pune ruke posla u celoj Istri jer je nevreme zahvatilo i Labin, gde su imali tri intervencije između ostalog i zbog oštećenja krova jedne zgrade kojom prigodom je oštećeno desetak parkiranih vozila“, saopšteno je.

Na području Umaga do 22 sata u kratkom vremenskom roku palo je čak 40 mm kiše.

Nevrijeme luduje i na istoku Istre. Evo kako je u Voloskom. Video: Zlatko Pilipović

Gepostet von IstraMet am Freitag, 15. November 2019

 

Iako posledice prošlog vremena nisu još ni sanirane, novo nevreme u punoj je snazi i izaziva brojne probleme širom Hrvatske. U Hrvatskom zagorju zbog obilne kiše prete poplave, a jak jugo stvara probleme širom Jadrana.

U prekidu su brojne trajektne, brodske i katamaranske linije – od severnog Jadrana do Dubrovnika. Obilna kiša poplavila je rive.

 

 

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...