Zakup prodavnica u Knezu među najvišima u Evropi

105
Poslovni prostor u beogradskoj Knez Mihailova ulici jedan je od najskupljih na svetu za rentiranje, i nalazi se na 36. poziciji liste najskupljih šoping ulica na svetu koju je sastavila kompanija Kušman i Vejkfild (Cushman & Wakefield).
Prema procenama te kompanije za promet nekretninama procenjuje da je prosečna cena u glavnoj beogradskoj pešačkoj zoni oko 1.080 evra po kvadratu godišnje, odnosno 90 evra mesečno. Beograd nije ni napredovao ni nazadovao na listi u odnosu na prethodnu godinu.
U regionu, jedini lokali koji su skuplji u glavnim gradskim ulicama jeste u Mađarskoj, u Vaci ulici, gde jedan kvadratni metar godišnje u proseku košta 1.800 evra.
Knez Mihailova je po ovom osnovu skuplja od Ilice u Zagrebu, Čopove u Ljubljani i Vitoševog bulevara u Sofiji, kao i Ulice „Makedonija“ u Skoplju.
Najskuplji poslovni šoping prostor na svetu nalazi se u Hong Kongu, u Kozvej Beju, gde se se za jedan kvadratni metar poslovnog prostora treba izdvojiti oko 26.000 evra.
U Evropi najskuplja maloprodajna lokacija jeste Nju Bond Strit u Londonu, sa mesečnom kirijom od 1.352 evra po kvadratu, odnosno oko 16.200 evra po godini zakupa.
Istraživanje je obuhvatilo 448 komercijalnih destinacija u 68 zemalja širom sveta, a rezultati ukazuju da se potreba za prvoklasnim prostorom za maloprodaju uvećava.
Izvor Nova ekonomija
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...