Kosovska policija negira da se spremao teroristički napad na Dečane: Jedan deo je istina, drugi ne

76

Tvrdnja o napadu na Manastir Dečani je netačna, izjavio je za portal KoSSev portparol policije Kosova Daut Hodža.

Kossev podseća na vest da je jedan kosovski Albanac juče policiji prijavio da je jedna osoba njega i njegovog sina opljačkala i terala da „izvrše teroristički napad“ na Manastir Visoki Dečani.

U hitnom izveštaju Kosovske policije, takozvanom „Flash report-u“ u koji je i KoSSev imao uvid, navodi se da su juče popodne dvojica Albanaca, otac i sin, (H.H. i J.H) prijavila slučaj pljačke i prinude.

Kako su naveli, osumnjičeni Albanac, A.Y. (38), oteo im je torbu i mobilni telefon i „prinuđavao da izvrše teroristički napad na Manastir Visoki Dečani“.

Hodža, portparol policije Kosova, potvrdio je deo tog izveštaja koji se odnosi na pokušaj pljačke, dok je rekao da je proverom naknadno utvrđeno da navodi o napadu na manastir nisu tačni.

– Osumnjičenog je Kosovska policija uhapsila i tereti ga za krivično delo razbojništva i prisile, a „podaci o napadu na manastir su provereni i ispostavilo se da su netačni – rekao je Hodža.

Objasnio je da je građanin koji je podneo prijavu policiji, „koristio priču vezanu za prošlost osumnjičenog da bi zavarao službe bezbednosti“, ali nije objasnio zašto bi taj građanin to učinio.

Izvor KoSSev
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...