Počinje suđenje zbog upada u RTS: Dekić već bio osuđen za ovo delo, pa pušten (VIDEO)

172

Miloš Dekić, čovek koji je promptno osuđen pa nakon konferencije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i pušten iz zatvora zbog upada u RTS, danas u Prekršajnom sudu u Beogradu ima zakazano suđenje zbog toga što mu se na teret stavlja nasilničko ponašanje prilikom upada građana u zgradu javnog servisa.

Kako kaže za Danas, ne zna šta da očekuje od suđenja pošto je već bio osuđen za ovo delo, a onda i pušten.

„Protest ispred RTS-a i ulazak u zgradu je bio u subotu, a ja sam uhapšen već u nedelju ujutru. Držali su me u stanici policije ’29 novembar’, a nakon što se završio protest ispred stanice, prebačen sam u Prekršajni apelacioni sud gde sam bio osuđen na 30 dana zatvora“, priča Dekić.

On ističe da je nakon presude, zajedno sa još četiri ili pet osoba koje su osuđene zbog istog prekršaja, prebačen u zatvor u Padinskoj skeli gde su izdržavali kaznu.

„U ponedeljak je predsednik Vučić na konferenciji za medije rekao da će nas sve abolirati. I iako po zakonu nema ovlašćenja da abolira nekoga za prekršaj nas su u utorak praktično izbacili iz zatvora“, navodi Dekić.

Podsetimo, upad u RTS dogodio se 16. marta ove godine tokom protesta pokreta „1 od 5 miliona“. Upad je predvodio lider pokreta Dveri Boško Obradović, koji je zahtevao da bude primljen u program. Policija je brzo reagovala, a na društvenim mrežama pojavio se niz snimaka koji impliciraju da je bilo prekomerne upotrebe sile.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na konferenciji sazvanom za tu priliku da očekuje da oni koji se nalaze u pritvoru zbog demonstracija u Beogradu budu oslobođeni, jer, ističe, nisu oni odgovorni – već oni koji su ih zloupotrebili.

„Neko ih je pozvao i rekao: ‘Idete u šetnju.’ Oni šetaju puni adrenalina i želje da nešto menjaju, mladi ljudi uvek su prepuni takve energije, a onda ih je neko poveo u RTS i naterao da urade nešto nezakonito. Taj neko nije izložio sebe, krije se iza devojke za koju svi znamo da nikoga ne predstavlja“, rekao je tada Vučič.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...