Sestra poginulog radnika u lučanskoj fabrici „Milan Blagojević – Namenska“ oslobođena optužbe

218

Osnovni sud u Ivanjici je danas presudom Mirjanu Milivojević, sestru radnika fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima poginulog u eksploziji pre dve godine, oslobodio optužbe za „narušavanje ugleda“ generalnog direktora te fabrike Radoša Milovanovića.

Direktor je tužio Mirijanu Milivojević zbog „uvreda“ u otvorenom pismu koje je poslala predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom eksplozije u kojoj su u fabrici 14. juna 2017. poginuli njen brat Milomir Milivojević (25) i Milojko Ignjatović.

Oslobađajuća presuda doneta je u ponovljenom sudskom postupku.

Osnovni sud u Ivanjici je ranije, u prvostepenoj presudi, osudio Mirijanu Milivojević zbog uvrede direktora, ali je tu presudu ukinuo drugostepeni sud i vratio na ponovno odlučivanje.

Oca radnika poginulog u „Milanu Blagojeviću“ sud oslobodio optužbe za „uvredu…

 

Osnovni sud u Ivanjici je pre dva dana, takođe u ponovljenom sudskom postupku, doneo oslobađajuću presudu i za oca poginulog radnika – Milovana Milivojevića koga je direktor fabririke u Lučanima tužio zbog povrede časti.

Advokat porodice Milivojević, Vladimir Todorić je agenciji Beta rekao da je u međuvremenu pokrenut sudski postupak protiv direktora, te „postoji opravdana sumnja da nisu neosnovane tvrdnje koje su protiv njega javno izrečene“.

Todorić je rekao da njegovi klijenti nisu imali nameru da omalovažavaju, niti da vređaju direktora, već da alarmiraju javnost da se rasvetli slučaj eksplozije u toj fabrici.

U Osnovnom sudu u Ivanjici je za 17. decembar zakazano novo ročište suđenja direktoru i još dvojici rukovodilaca, optuženim zbog eksplozije baruta u fabrici za teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...