Hapšenje u Surdulici: Oštetili SPS za preko 4,4 miliona

128

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca, saopštio je danas MUP Srbije.

Uhapšeni su administrativni radnik u Opštinskom odboru Socijalističke partije Srbije u Surdulici D. Đ. (51), zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica, kao i odgovorno lice u PR „Delux Print“ i „Delux Graf“ iz Surdulice T.N. (47), i faktički odgovorno lice firme PR „Klik-01“ iz Surdulice M.N. (51), osumnjičeni za pranje novca.

Sumnja se da je D.Đ. od 2015. do 2018. godine, bez saglasnosti predsednika Opštinskog odbora i Izvršnog odbora SPS-a u Surdulici, plaćao fiktivne račune firmi „Delux Print“, „Delux Graf“ i „Klik-01“ za navodno isporučen reklamni materijal i usluge fotokopiranja, štampanja i snimanja video-materijala.

Opštinski odbor SPS-a u Surdulici je time oštećen za više od 4,4 miliona dinara.

Sumnja se da su T.N. i M.N. deo novca zadržali za sebe, a drugi deo dali D.Đ. iako su znali da novac potiče iz izvršenja krivičnog dela.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu u Nišu.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...