Jovanović: Režimo i ujedamo se, ovde nema razgovora

245

Mutirana, neodgovorna politika u Srbiji poslednjih 30 godina razara sve oko sebe, a sada i samu sebe, ocenio je lider LDP Čedomir Jovanović. Govoreći o međustranačkom dijalogu uz posredovanje evroparlamentaraca, on je rekao da ga je „sramota“.

Krajem prošle nedelje u Skupštini Srbije održana je druga runda međustranačkog dijaloga vlasti i dela opozicije uz posredovanje Evropskog parlamenta o izbornim uslovima. Opozicionari koji bojkotuju dijalog kažu da ne veruju da je vlast iskrena u tom dijalogu, niti da će se bilo šta suštinski promeniti do izbora sledeće godine.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović rekao je uoči poslednjeg sastanka da mu je žao što sve pozvane stranke nisu prihvatile razgovor i da ne prihvata ideju da se, umesto izbora i parlamenta, zemlja osudi na „ulicu i tuču“.

„Sramota me posle ove runde, ne mogu da odgovorim pristojno jer nije u redu da lažem, da kažem da je Srbija dan nakon našeg razgovora drugačija i bolja zemlja“, kazao je on.

Jovanović je objasnio da kada je rekao da nije za tuču i ulicu, to je značilo da je previše dugo bio na ulici i zna da „tako nećemo naći sreću, ni mir“.

„Odnosi će nakon svakog koraka na ulici biti još gori“, istakao je.

„Srbija nije zemlja u kojoj smo sposobni da razgovaramo, mi režimo i ujedamo se i ne interesuje nas šta se oko nas dešava, i to radimo u ime ideala, jednakosti, slobode, pravde – a to ne postoji u toj politici“, naveo je.

Govoreći o sastanku stranaka i evroparlemantaraca, i političkom životu u Srbiji, on je rekao da je ljut, i da je problem na drugom mestu.

„Kako izbori u Srbiji mogu da budu regularni kad mi ne priznajemo nikakve izbore“, upitao je.

On je rekao da problem srpske politike nije lider Srpske desnice Miša Vacić, koji ga i ne zanima jer je „smešan“.

„Gde su oni koji su uništili Vukovar, Kosovo, Bosnu – među nama su, a ja da se bavim Vacićem? Mene interesuju svi oni koji su dužni nešto danas da kažu, a ćute – a to su naše elite, a ne Miša Vacić“.

Kome je potrebna istina u ovoj zemlji, upitao je.

On je rekao da ga „baš briga što ga nazivaju lažnom opozicijom“ i da ga to ne vređa.

„Žao mi je što nisu došli da razgovaramo, ali znam zašto nisu došli, nemamo iste interese, ja 30 godina guram glavu gde oni ne smeju da pogledaju“, kazao je.

Jovanović je rekao i da nemamo državu i da smo svi krivi za to.

„Dok tolerišemo Kosovo, žderaće nas nacionalizam, dok ga ne rešimo. Preduslov rešavanja kosovskog problema je da stanemo na svoje noge, da prihvatimo, preispitamo se, promenimo ono što je loše“, naveo je.

Jovanović je dodao i da zna koliko je teško to rešiti.

Govoreći o nekim reagovanjima na zdravstveno stanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, lider LDP je rekao da mu se „gadi javni život koji je toliko destruktivan i jadan da svoju šansu traži u bilo čijoj nesreći“.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...