Potpisan ugovor za izgradnju auto-puta Ruma-Šabac

179

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predstavnik azerbejdžanske kompanije Azvirt Kamil Alijev potpisali su u Beogradu ugovor o izgradnji auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica, ukupne dužine 77 kilometara, čija je procenjena vrednost 467,5 miliona evra.

Kako je ranije rečeno, to je jedan od prioritetnih projekata u drumskom transportu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine.

Trasa budućeg državnog puta I-b reda je utvrđena na osnovu generalnog projekta, plana područja posebne namene i usaglašavanja sa predstavnicima lokalne samouprave.

„Ovo je veoma važna stvar za našu zemlju. U naredne tri godine izgradićemo 21,4 km auto-puta od Rume do Šapca. Mi time radimo ogroman posao i želimo da ljude sačuvamo da ostanu u zemlji i to će značiti život za celo područje. To će doneti ne samo investicije, nego i više turista. Ovi posao ćemo završiti za tri godine i ovo je velika vest za građane Srbije „, rekao je predsednik Srbije aleksandar Vučić koji je prisustvovao potpisivanju ugovora .

Predsednik je čestitao Azvirtu i ministarki Zorani Mihajlović na potpisanom ugovoru, kao i građanima mačvanskog, sremskog okruga koji će od ove deonice auto-puta imati velike koristi.

Predsednik je dodao da očekuje u narednim danima potpisivanje ugovora za Moravski koridor, nakon čega je pokazao kako će tačno izgledati deonica auto-puta od Rume do Šapca.

„Ovo je veliki posao za sve nas i očekujem da će biti završen u roku. Za nekoliko godina moći ćemo da se pohvalimo da smo uradili mnogo više auto-puteva, više nego za prethodnih 70 godina“, naglasio je Vučić.

On je rekao da će Moravski koridor biti gotov do 2022. godine, a vrednost radova se procenjuje na 755 miliona evra.

Izvor Beta, Kurir
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...