Vučić ne sme da leti avionom mesec dana

175

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić narednih mesec dana neće leteti avionom zbog zdravstvenih problema koje je imao prethodnih dana, saznaje „Blic“.

Kako kaže izvor tog lista iz predsednikovog okruženja, Vučić je već otkazao posetu Iranu koja je bila planirana za 22. novembar, a potom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Predsednik Vučić imao je dobru volju, planirao je da uprkos svemu što mu se krajem prethodne nedelje dogodilo otputuje u Teheran, ali je, ipak, po savetu lekara morao da odustane, navodi izvor „Blica“.

Lekari sa Vojnomedicinske akademije bili su izričiti – let avionom mogao bi da izazove pogoršanje zdravstvenog stanja i sve dok se ono ne stabilizuje, Vučić će morati da izbegava ovaj vid prevoza.

“ Prepisana mu je terapija koje mora da se pridržava, a u narednim nedeljama morao bi sve svoje aktivnosti makar da prepolovi. Sve posete koje su već zakazane i koje će silom prilike biti pomerene, samo će biti odložene za neki drugi datum“,  otkriva isti izvor.

Inače, Vučić će se danas prvi put pojaviti u javnosti od petka i konferencije za štampu povodom otvaranja bulevara u Beogradu na vodi. Sastaće se sa predstavnicima kompanije „Azvirt“, saopštila je pres služba predsednika. Nakon sastanka biće potpisan komercijalni ugovor za izgradnju deonice auto-puta Ruma – Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica.

Vučić je u subotu hospitalizovan na VMA zbog problema sa srcem, a u ponedeljak ujutru je pušten kući i praktično je odmah otišao na radno mesto. Ipak, iz predostrožnosti i po savetu lekara danas je radio skraćeno, a morao je i da uzima terapiju koja mu je prepisana zbog kardioloških problema.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar istakao je u nedelju da predsednik Vučić ima hronične, manje probleme sa srcem, ali da je u petak došlo do ozbiljnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, kada je odlučio da se obrati lekarima VMA.

Odmah po prijemu procenjeno je da je predsednik Srbije životno ugrožen, rekao je ministar Lončar. Medicinski timovi VMA momentalno su sproveli sve neophodne mere za saniranje ovako ozbiljnog stanja, a predsednik Vučić je, prema rečima ministra Lončara, dobro odreagovao na terapiju koja mu je prepisana.

Njegova savetnica za medije Suzana Vasiljević  je u nedelju uveče rekla da je predsednik proveo dva dana „na aparatima“ na VMA, da je bio toliko loše da je ovaj put sam tražio lekarski pregled.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...