Drama u Specijalnom sudu: Optuženi prerezao sebi vrat za govornicom

194

U toku je suđenje Valjevskoj grupi pred Specijalni sudom u Beogradu.

Optuženi Zoran Jeličić prerezao je sebi vrat pred svima u sudnici, javljaju mediji.

U Hitnoj pomoći su agenciji Beta rekli da je povređena osoba iz Specijalnog suda prevezena na VMA, i da su povrede, po svemu sudeći, u obliku posekotine.

Jeličić se, prema saznanjima „Kurira“,  javio za reč, izašao za sudsku govornicu, i uz reči „Sada ću da se ubijem pred svima“ iz džepa izvadio oštar predmet i prerezao sebi vrat.

Kako N1 saznaje, i dalje se ne zna koji oštar predmet je u pitanju, ali je Jeličić jutros sa nanogicom prošao kroz detektor metala i pretres sudske straže. Jeličić je, inače, uhapšen 2009. ali je, prema našim saznanjima, od marta ove godine prebačen u kućni pritvor uz elektronski nadzor.

„Kurir“ navodi da je Jeličić, pre nego što je sebi naneo povrede, zatražio izuzeće sudskog veća i naveo da ima sedam razloga za to. Uspeo je da navede četiri, ali ga je sudija vratila u boks za optužene.

Međutim on se ponovo javljao za reč, i kad mu je sudija Svetlana Aleksić dozvolila da ponovo izađe za govornicu, on je kazao da pošto mu nije dozvoljeno da kaže šta ima, da će se ubiti.

„Kurir“ navodi da je straža odmah reagovala, ali i lekari Hitne pomoći koji dežuraju u zgradi. U Hitnoj pomoći su agenciji Beta rekli da je povređena osoba iz Specijalnog suda prevezena na VMA, i da su povrede, po svemu sudeći, u obliku posekotine.

U Hitnoj pomoći, međutim, nisu mogli da kažu o kome je reč.

„Valjevski klan“ je 2009. godine u velikoj akciji policije uhapšen, teškog ubistva, zločinačkog udruživanja, nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda i nanošenja lakih i teških telesnih povreda, i iznude novca.

Tada su lišeni slobode Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

Izvor Blic, Kurir
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...