Portparolka Višeg suda objasnila šta se danas dogodilo u sudnici

113

Portparolka Višeg suda Tatjana Tešić potvrdila je agenciji Beta da je optuženi Zoran Jelićić naneo sebi povrede tokom suđenja u Specijalnom sudu, ali je navela da je rana u predelu vrata površinska, kao i da je sudska straža intervenisala i sprečila ga da se dalje povređuje.

U Hitnoj pomoći su agenciji Beta rekli da je povređena osoba iz Specijalnog suda prevezena na VMA, i da su povrede, po svemu sudeći, u obliku posekotine.

Jeličić se, prema saznanjima „Kurira“, javio za reč, izašao za sudsku govornicu, i uz reči „sada ću da se ubijem pred svima“iz džepa izvadio oštar predmet i posekao se po vratu.

Portparolka Višeg suda rekla je da je Jeličić sebi naneo posekotinu u predelu vrata, ali da ga nije prerezao, kako je prvobitno formulisao taj list.

Drama u Specijalnom sudu: Optuženi prerezao sebi vrat za govornicom

Učinio je to, kako je objasnila, „malim metalnim predmetom od jednog centimetra, koji je uneo“. Kako je rekla, tokom odgovarajućeg postupka utvrdiće se kako je uneo taj predmet.

Kako N1 saznaje, Jeličić je jutros sa nanogicom prošao kroz detektor metala i pretres sudske straže. On je, inače, u martu ove godine prebačen u kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Tešić je rekla da je Jeličiću zdravstvena služba koja je u zgradi Specilanog suda odmah ukazala pomoć i da je zatim prebačen u zdravstveni centar.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...