Vučić hitno zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

517

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 18 časova sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, saznaje „Blic“.

Sednica je zakazana povodom objavljivanja snimka na kome se vidi kako ruski diplomata i pripadnik vojne obaveštajne službe Georgij Kleban daje novac visokom srpskom zvaničniku.

Bezbednosno-informativna agencija potvrdila je danas autentičnost snimka na kojem ruski obaveštajac Georgij Kleban daje novac jednom, navodno srpskom oficiru.

 

BIA potvrdila autentičnost: Na snimku je ruski obaveštajac (VIDEO)

 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je ranije danas za “Blic” da se VBA bavi mogućom špijunskom aferom.

„Razgovarala sam s predsednikom Vučićem, on je dao nalog Vojno- bezbednosnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas“, rekla je Brnabić.

Snimak, na kome se vidi kako Kleban daje novac drugoj osobi, navodno jednom visokopozicioniranom zvaničniku Srbije objavljen je 17. novembra na Jutjubu, a njegovu autentičnost potvrdio je i ugledni istraživački novinar Hristo Grozev na svom Tviter nalogu.

Na snimku sa ruskim obaveštajcem je srpski zvaničnik sa činom oficira. Video su preneli brojni mediji u Srbiji i regionu, među kojima je i portal Radija „Slobodna Evropa“ (RSE), koji je preneo i mišljenje eksperata da je snimak autentičan.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...