Narandžasti autobusi kao deo kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

112

Vožnjom narandžastog autobusa brendiranog simbolima kampanje, od Terazija do Slavije u Beogradu, sutra će otpočeti kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

Autobusom će se provozati predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici,  predstavnici Agencije UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) i diplomatskog kora.

Kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ je globalna, svetska kampanja koju obeležava 1.700 organizacija u preko 100 država sveta.

Kampanja počinje 25. novembra, Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.

Tokom 16 dana aktivizma, ulicama Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca će kružiti brendirani autobusi, a u frekventnim pešačkim zonama će biti postavljeni informativni materijali koji govore o prirodi seksualnog nasilja i dimenzijama problema nasilja nad ženama u našem društvu, ali i pozivaju na osvešćenje i akciju.

Ova kampanja je deo projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“ koji sprovodi UN Women u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Republike Srbije, a uz finansijsku podršku Evropske unije.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...