Protest SzS u Novom Sadu: „Protiv lažnih diploma i pljačkaške vlasti“

142

Savez za Srbiju najavio je da se protesti protiv režima Aleksandra Vučića u Novom Sadu nastavljaju u petak, 22. novembra na Pozorišnom trgu, u 18 časova, javlja Radio 021.

Na protest su, kako su saopštili organizatori, pozvani da govore univerzitetski nastavnici: docent Filozofskog fakulteta u Beogradu Oliver Tošković i profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović.

“Zajednička borba protiv korumpirane vlasti je i obaveza svih progresivnih i dobronamernih organizacija, inicijativa i pojedinaca u Novom Sadu – gradu koji je u prethodnih više od sedam godina u materijalnom, urbanističkom, političkom, moralnom i svakom drugom pogledu teško postradao pod vlašću pljačkaške koalicije političkih partija i interesnih grupa koju predvode Srpska napredna stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Socijalistička partija Srbije”, stoji u pozivu SzS-a.

Kako se podseća, protesti petkom su redovni već nedeljama i nastavak su protesta koji su se zimus i letos održavali u organizaciji građana „1 od 5 miliona“.

Prošle nedelje je organizovana i protestna šetnja do Gradske kuće, Skupštine grada i Banovine kada su izlepljeni ulazi ovih ustanova raznim nalepnicama sa protestnim porukama.

Izvor 021.rs
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...