Stefanović pita Vučića: Kako se član SNS Kokeza neverovatno obogatio?

438

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović pozvao je danas predsednika države Aleksandra Vučića da objasni kakvim se „čarobnim štapićem“ član njegove Srpske napredne stranke Slaviša Kokeza neverovatno obogatio za sedam godina vlasti te stranke, za kojeg je rekao da je „simbol otimanja narodnih para“.

„Pošto je Vučić uništio sve institicije neka on odgovori da li je to moguće i normalno“, rekao je Stefanović na koferenciji za novinare, navodeći da je bi to trebalo da istraže nadležni ograni, ali to ne čine.

Stefanović je rekao da su samo dve fime Kokeze od 2013. do 2017. zaključile preko 200 ugovora sa državom vrednih 52 evra miliona i da je na 43 odsto tendera učestvovao kao jedini ponuđač.

„To govori da je on morao da pobedi, ili su drugi znali da je uzaludno da se javljaju na tender, ili da je pravljen za Kokezu“, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, Kokezina firma Prointer je od 2012. za nekoliko godina uvećala prihod 350 puta, od 150.000 evra na 52 miliona evra u 2016. godini.

Strefanović je rekao i da je Kokeza kupio nekadašnjeg giganta Eurosalon za 150.000 evra da bi samo jednu zgradu prodao državi za 16 miliona evra što je svetski rekord u poslovanju, ali nije postignut na nekoj berzi.

Stefanović je podsetio da je Kokeza predsednik Fudbalskog saveza Srbije, a da Vučić namerava da gradi stadione širom Srbije za 500 miliona evra.

„Kokeza sad razmišlja koliko će on kao posrednik u poslu otimanja narodnih para sliti u svoj džep, odnosno u džepove njemu bliskih firmi“, rekao je Stefanović.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...