U Predsedništvu Srbije počela sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

532

U zgradi Predsedništva Srbije počela je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom predsedava predsednik Aleksandar Vučić.

Kako javlja reporterka N1, prvi je u zgradu ušao direktor BIA Bratislav Gašić.

U minut do 18 sati, za kada je bio zakazan početak sednice, u zgradu je ušla i premijerka Ana Brnabić.

Nakon Gašića, u Predsedništvo je stigao i direktor policije Vladimir Rebić, zatim ministarka pravde Nela Kuburović, kao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

U zgradu su do početka sednice pristigli i šefovi bezbednosnih službi.

U jednom momentu ispred Predsedništva pojavio se i vojni kombi u pratnji patrolnog automobila na kome je pisalo „Vojna policija“ i iz kojeg je izašlo 20-tak osoba, za koje se pretpostavlja da su agenti VBA.

Iako je bilo najavljeno da će ministar policije Nebojša Stefanović biti u dvodnevnoj poseti Moskvi, okupljeni snimatelji kažu da misle su ga videli kao ulazi u zgradu Predsedništva. Stefanović je inače, sekretar Saveta i koordinator službi bezbednosti.

Ranije je bilo najavljeno da će sednica Saveta biti održana zbog emitovanja snimka o navodnoj primopredaji novca između ruskog obaveštajca i neimenovanog visokopozicioniranog zvaničnika Srbije.

Kako je saopšteno, početak sednice zakazan je za 18 časova, a obraćanje predsednika očekuje se nakon sednice, između 19 i 21 časa, u zavisnosti od trajanja sednice.

Snimanje početka sednice Saveta je otvoreno samo za zvaničnog snimatelja i fotoreportera.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, Vučić će se obratiti po završetku

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...