Vučić objasnio ko su mladići sa fotografija kosovske policije

355

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su dva mladića koje je Kosovska policija označila kao osumnjičene u slučaju ubistva Olivera Ivanovića i pozvala javnost da ih identifikuje, zapravo studenti u Kosovskoj Mitrovici, javlja N1.

Vučić je dodao da su saslušani, da su se srpskim vlastima javili sami, da su došli s roditeljima, i da su bili spremni na poligraf.

Foto: Policija Kosova, PrntScr
Foto: Policija Kosova, PrntScr

Kosovska policija, nakon 22 meseca istrage, traži pomoć javnosti u identifikovanju dve osobe za koje navode da su osumnjičeni u slučaju ubistva Ivanovića, a koji su, kako tvrde, uslikani u severnom delu Kosovske Mitrovice na dan ubistva Ivanovića.

Vučić kaže da to pokazuje o kako je neozbiljnim ljudima reč u Prištini.

On navodi da je iz arhive Bezbednosne agencije izvučena ta fotografija.

Reč je studentima, ni o kakvim ubicama, Ivanu Dimitrijeviću i Milošu Radosavljeviću – jedan (Ivan) rođen u Prokuplju sa prebivalištem u Kuršumliji, koji je student u Kosovskoj Mitrovici, na master studijama, naveo je Vučić.

Miloš Radosavljević, iz Prokuplja, takođe s prebivalištem u Kuršumliji, student je Tehničkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, a povremeno boravi u studentskom domu u tom gradu, dodao je predsednik.

Vučić je rekao da su obojica ispitana, da su ih doveli otac i majka kad su videli fotografiju u medijima, kao i da su bili spremni na poligraf.

„Inače, bili su na kolokvijumu“, dodao je on.

Vučić je rekao da je istraga ubistva Olivera Ivanovića jedno od ključnih i prioritetnih pitanja za Srbiju.

Uprkos činjenici da nam ni na koji način nisu omogućili da vodimo racionalnu istragu, ni pristup licu mesta, dodao je predsednik Srbije.

Kosovska policija objavila slike „osumnjičenih u slučaju ubistva Ivanovića“ (FOTO)

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...