Poverenica: Uputiću preporuku Ministarstvu trgovine da se ne radi nedeljom

112

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je da će „Ministarstvu trgovine uputiti preporuku da se ne radi nedeljom“.

„Ja iz protesta ne kupujem nedeljom u tržnim centrima. Počeli smo analizu, i to će biti inicijativa ili preporuka, jer to je ogroman broj ljudi koji radi nedeljom i ne može da bude sa svojom porodicom“, kazala je Janković na konferenciji „Poslovanje po meri porodica“.

Taj skup je u Beogradu organizovala „Biznis info grupa“, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, u saradnji s Unicefom – Srbija.

Socijalno-ekonomski savet Kragujevca traži zabranu rada nedeljom u trgovinskoj delatnosti

Janković je na sastanku zatražila da se Zakon o finansijskoj podršci porodicama dopuni poreskim podsticajima za kompanije koje brinu o zaposlenima koji imaju porodicu, i odredbom o obaveznom roditeljskom odsustvu za očeve, saopštila je pres služba poverenice.

Poverenica je navela da nije dobijala pritužbe o direktnoj diskriminaciji trudnica, majki i žena uopšte postavljanjem pitanja poslodavca „Da li planirate da ostanete trudni?“, već je rekla da se zaposlene majke žale na niže zarade, lošije radno mesto i nemogućnost napredovanja po završetku porodiljskog odsustva.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...