Šapić: Postoje šanse da pređemo cenzus

91

Lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS) i
predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić izjavio je danas za TV N1 da postoje šanse da pređe cenzus za ulazak u Skupštinu Srbije, te da će zato učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima

Šapić je rekao da „ukoliko dodje do bojkota izbora, mogućnost za ulazak u parlament se povećava, ali ta mogućnost postoji i ako ne bi bilo bojkota izbora“.

Rekao je da je spreman za razgovore sa svim političkim partijama posle izbora, budući da ne veruje u predizborne koalicije.

„Mi (SPAS) nismo parlamentarni, postojimo nešto više od godinu dana, i ako ne izadjemo na parlamentarne izbore onda sebe izolujemo. Neću zastupati gledište da li je bojkot dobar ili ne, ali mislim da je sve legitimno“, kazao je Šapić.

Šapić je rekao da, za razliku od onih koji mu zameraju najavljeno učešće na parlamentarnim izborima, on „nikada nije bio u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS), nije učestvovao u zajedničkim projektima, niti je bilo kada bio izabran na neku funkciju uz pomoć SNS“.

„Mislim da situacija nije ništa mnogo bolja ili gora nego prethodnih godina, a da li će biti drugačije pred ove izbore, videćemo“, rekao je Šapić.

On je rekao da politička platforma SPAS-a podrazumeva „postizanje nacionalnog konsenzusa o nacionalnim pitanjima tako da bez obzira ko vodi državu, nacionalna politika može da ostane ista 20, 30 ili 50 godina“.

SPAS je i za veću podrška domaćim privrednicima, kao i to da „sport i kultura ne mogu biti tržišni“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...