Vučić: Odluka o doktoratu Malog neće imati uticaj na njegovo mesto u Vladi

168

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je odluka Univerziteta u Beogradu o doktoratu ministra finansija Siniše Malog „duboko politička“, ali da ta odluka neće uticati na mesto Malog u Vladi jer se „za izbor ministara analiziraju uspesi“.

„Akadameska čestitost je važna. Rad Siniše Malog nisam čitao i ne mogu da dajem sud kao što to čini neobrazovana elita“, kazao je Vučić za TV Prva.

On je ocenio da je ta odluka Odbora za profesionalnu etiku BU važna u „eri diktatura“ jer pokazuje da je moguće doneti „političku odluku“ protiv nosilaca vlasti.

„To pre pet, šest godina nije bilo moguće, nije bilo moguće razgovarati o doktoratu Bojana Pajtića. To govori koliko je naše društvo napredovalo“, rekao je on.

Mali: Boriću se da dokažem svoje znanje, teško mi je da prihvatim stav političke komisije

Vučić je istakao da je sramota da o „jednom od najboljih studenata“ (Siniši Malom) govore „neškolovani, najgori i večiti studenti“.

„Mene zanima šta je u interesu građana, a ne šta je u interesu pojedinaca“, kazao je Vučić.

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu dostaviće Senatu Univerziteta da postupi po pravilniku o poništavanju doktorata u slučaju ministra Siniše Malog jer je jednoglasno utvrdio postojanje neakademskog ponašanja u njegovom radu, izjavila je u četvrtak rektorka Univerziteta Ivanka Popović.

Ona je novinarima nakon sednice Odbora kazala da je Siniša Mali prekršio etički kodeks Univerziteta jer je bez navodjenja citirao tekstove drugih autora.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...