Protest “1 od 5 miliona”: Studenti “spasili” Beogradski univerzitet (FOTO, VIDEO)

137

Protest „Jedan od pet miliona“, 51. po redu, počeo je oko 18 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Građani i opozicija sa protesta zahtevaju smenu ministra Siniše Malog zbog plagijata.

Učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ krenuli su nešto pre 18.30 časova u šetnju centralnim gradskim ulicama, a kolonu predvode studenti koji su držali pod blokadom zgradu Univerziteta u Beogradu.

Prethodno okupljenima se obratio profesor Slobodan Prvanović koji je istakao je da su se okupili kako bi „proslavili spas Beogradskog univerziteta“.

„Zahvaljajujući studentima iz ‘Jedan od pet miliona’ Beogradski univerzitet je spasen od potpune propasti. Hvala studentima što su blokadom Rektorata, njihovom hrabrošću, izdržljivošću i snagom uspeli da spasu Beogradski univerzitet“, poručio je Prvanović.

„Veliko hvala i profesoru Karapandži koji je prvi otkrio da je doktorat Siniše Malog plagijat. Ipak da parafraziram Nila Armstronga, bio je ovo veliki korak za Univerzitet, ali je mali za Srbiju“, rekao je Prvanović.

Profesorka Biljana Stojković čestitala je profesorima i studentima slobodan Univerzitet.

„Prethodna dva dana rešile su se dve talačke krize u Srbiji. U petak jedan terorista ušao je u jedan razred u jednoj školi u Srbiji i držao je decu nekoliko sati. Učenici su pozvali svog nastavika i on je razoružao teroristu“, navela je Stojkovićeva.

„Druga talačka kriza trajala je značajno duže, trajala je šest godina. Talac nije bio samo jedan đački razred, bio je ceo Univerzitet. Talac je bila univerzitetska čestitost, integritet, ponos Univerziteta. Sve je to bio talac tokom šest godina pod ovom vlašću. Srbija je sedam godina u talačkoj krizi koja još nije razrešena“, navela je Stojkovićeva.

Prvi protest održan je 8. decembra prošle godine i to pod nazivom „Stop krvavim košuljama“ zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu 23. novembra.

51. Protest #1od5miliona u BeograduSlavimo pobedu!

Gepostet von 1od5miliona – oficijelna stranica am Samstag, 23. November 2019

Izvor Danas Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...