Vučić: Pokažimo građanima regiona da nećemo da se bijemo, već da želimo da radimo zajedno

245

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da se region ispraznio jer ljudi, i to ne više samo mladi, već i oni između 40 i 50 godina, odlaze i da im treba, kako bi se to usporilo i zaustavilo, ponuditi ambijent da „shvate da više u regionu nećemo da se bijemo, već da želimo da radimo zajedno“.

On je, na Regionalnom forumu mladih lidera u Novom Sadu, na kojem su govorili i predsednici Severne Makedonije i Slovenije, Stevo Pendarovski i Borut Pahor, rekao da ljudi ne odlaze zato što su gladni već traže bolju budućnost.

„Naš najveći problem je što ne uspevamo da im ponudimo srećnu perspektivu“, rekao je Vučić i istakao da to podrazumeva bolju sveobuhvatnu atmosferu u društvu.

Prema njegovim rečima, to je rezultat loših politika u regionu iz prošlosti „iz kojih ne uspevamo da izađemo“, jer se to vidi i u prigovorima da se mini Šengenom pravi Velika Srbija ili Velika Albanija.

„Uzalud se Rama ubi objašnjavajući da ne pravi Veliku Srbiju“, rekao je Vučić, navodeći da je jako ponosan na inicijativu Severne Makedonije, Albanije i Srbije.

On je rekao da je ljudima na ovom području problem i samopouzdanje, jer misle da „sunce tudjeg nega bolje sija nego domaće“ i kad se uvere da nije tako sramota ih da se vrate u svoju državu.

„Vidim ja da nije svima u Evropi drago zbog te inicijative naše tri zemlje, kako smo se drznuili da sami nešto radimo. Kada budemo pokazali svima da nismo kreteni i da smo u stanju da sednemo za isti sto sami i dogovaramo se onda ćemo i narodu vratiti samopouzdanje i veru građanima da ostanu u svojim država i da imaju budućnost“, rekao je Vučić.

On je, govoreći o odlasku stanovništva, rekao da u Srbiji nema više od 6,5 miliona stanovnika, na Kosovu ne više od 1,2 miliona, a u Hrvatskoj ne više od 3,2 miliona.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...