Vučić: Žao mi je Siniše, ali “mora da plati i političku cenu”

89

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odluka o doktoratu ministra Siniše Malog doneta pod „političko-fizičkiim“ pritiskom, ali da se on „ne klanja politikatskim odlukama“ i da mu je najvažnije što Mali „odlično radi svoj posao“.

„Pa videli ste kako je onaj student od 31 godine rekao da odluke ne bi bilo da oni nisu upali u Rekotarat (Beogradskog univerziteta), samo ih treba pažljivo slušati“, rekao je Vučić u Novom Sadu, posle učešća na Regionalnom forumu mladih lidera.

„Mali mora da plati i političku cenu, a videćemo šta i kako u budućnosti i zbog toga što nije umeo dobro da proceni, a i zbog toga što, pravo da vam kažem: kada ste mogli pre tri meseca da pokažete celoj Srbiji da vas baš briga i da pocepate taj doktorat, tada to niste uradili. Sada da ga cepate besmisleno je i nikakvog smisla nema“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da misli da Mali „odlično radi svoj posao“ i „to je ono što ga zanima“, navodeći da javne finansije Srbije „nikad u savremenoj istoriji“ nisu bile bolje uređene.

Prema njegovim rečima, „ovakvim lažnim aferama“ opozicija samo ruši svoj rejting koji je sada ispod šest odsto.

„Žao mi je Siniše. Vidim da ga je to mnogo pogodilo, šta ću mu ja! Ja sam mu odavno savetovao da to pocepa i da pred svima ponovo polaže i da napiše novi rad, da pozove sve ljude da čuju. ‘Ne, ne ja sam se borio, mnogo sam truda uložio’. I evo ti sad!“, prepričao je Vučić šta je govorio ministru.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...