Hapšenje u Lajkovcu i Lazarevcu: Privedeni radnici opštine i nekoliko preduzeća

181

Četiri osobe sa područja Lajkovca i Lazarevca uhapšene su jutros u organizovanoj akciji policije i pripadnika BIA, a među njima je i jedan radnik Opštine Lajkovac.

Kako se saznaje, uhapšeni su Predrag M, koji je zaposlen u Opštinskoj upravi u odeljenju koje je preuzelo poslove ugašene Direkcije za izgradnju Lajkovca, kao i bivša radnica tog odeljenja Marina P.

Lisice su stavljene i Goranu B, vlasniku građevinskog preduzeća iz Lajkovca, kao i Draganu V, direktoru privrednog društva „Cevas“ iz Lazarevca.

MUP u toku dana treba da izda zvanično saopštenje o ovom hapšenju.

Kako „Blic“ saznaje uhapšeni se sumnjiče za izvršenje koruptivnih krivičnih dela, kojima je stečena protivpravna korist u iznosu od 18.243.000 dinara, dok je budžetu Opštine Lajkovac naneta šteta u iznosu od skoro 11 miliona dinara.

Dragan V. se, kako saznajemo, sumnjiči za zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave, i sebi je pripavio imovinsku korist u vidu neosnovanog dobijanja poslova u vrednosti od osam miliona dinara.

Marina P., bivša direktorka Direkcije za izgradnju Lajkovca i bivša službenica Opštinske uprave Lajkovca, sumnjiči se za zloupotrebu službenog položaja, kojom je Direkciji za izgradnju Lajkovca naneta šteta u iznosu od 7.296.000 dinara, kao i za isto krivično delo počinjeno tokom 2018. godine, kojim je Opštinskoj upravi Lajkovca naneta šteta u iznosu od skoro tri miliona dinara.

Predrag M., službenik Opštinske uprave Lajkovca, koji se sumnjici za pomaganje Marini P. u izvršenju krivičnog dela zloupotreba službenog položaja kojom je Direkciji za izgradnju Lajkovca naneta šteta u iznosu od više od sedam miliona dinara.

Goran B. privatni preduzetnik iz Lajkovca, koji se sumnjici za pomaganje pomenutoj Marini P. u izvršenju krivičnog dela Zloupotreba službenog položaja kojim je Opštinskoj upravi Lajkovca naneta šteta u iznosu od 2.854.000 dinara.

Nakon privođenja, navedena lica su predata u dalju nadleznost Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...