Aleksić: Jedva čekam da me tuži Andrej Vučić

721

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da „jedva čeka“ da ga tuži Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i dodao da će na suđenju izneti „neoborive dokaze“ o uzgoju i zapleni velike količine marihuane na poljoprivrednom dobru „Jovanjica“ kod Stare Pazove.

On je televiziju Nova S ocenio da je reč o „najvećem uzgoju marihuane u Evropi na površini od 12 hektara, koji je mogao da se odvija samo uz državnu podršku“.

„Neću stati dok se sve ne otkrije i nastaviću da iznosim dokaze. Sve informacije koje sam izneo potiču od časnih policajaca kojima je preko glave da gledaju kako se prikrivaju afere režima u proteklih sedam godina. Dokazi koje sam izneo su neoborivi, i policija to zna“, rekao je potpredsednik Narodne stranke.

Aleksić je ranije danas novinarima u Skupštini Srbije rekao da je proizvodnja marihuane na „Jovanjici“ bila veliki državni posao, da je marihuana pakovana u pakete na kojima je pisalo „Kosovo“, da je na tom dobru pravljeno kanabisovo ulje, a da je vlasnik „Jovanjice“ Predrag Koluvija po hapšenju prvo zvao Andreja Vučića.

Reagovao je potom Andrej Vučić koji je kao neistinite odbacio te navode, a mediji su preneli da je brat predsednika Srbije najavio da će zbog toga tužiti Aleksića.

„Ne znam da li su pozivi brisani iz telefona, ali znam da su policajci na licu mesta utvrdili da je Koluvija zvao Andreja Vučića. Sada Andrej Vučić kaže da će dati listinge svojih poziva. To od njega niko nije tražio, nego sam pozvao tužilaštvo da veštači Koluvijin telefon i utvrdi sa kim je vlasnik ‘Jovanjice’ komunicirao, jer se tu kriju nalogodavci i organizatori“, rekao je Aleksić.

On je pohvalio, kako je naveo, časne policajce koji su uhapsili osumnjičene i zaplenili veliku količinu marihuane na „Jovanjici“ i zatražio da bude utvrđena odgovornost „nekoliko korumpiranih izvršilaca režima“.

Potpredsednik Narodne stranke je ocenio da vlast sada nastoji da preko tužilaštva „minimalizuje slučaj“, odnosno da se sve završi na procesuiranju neposrednih izvršilaca, kako bi se sakrili pravi organizatori.

Aleksić je dodao da je republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac slučaj „Jovanjica“ poverila tužiocu Višeg tužilaštva, „poznatog po vođenju predmeta vezanih za čelnike režima“, koji je upućen u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

„Najviši državni funkcioneri su posećivali i promovisali ‘Jovanjicu’, među njima i Aleksandar Vulin. Taj slučaj mora da se istraži do kraja i mora da se utvrdi ko je sve iz vrha režima davao podršku i obezbeđivao logistiku za taj posao“, kazao je potpredsednik Narodne stranke.

Dodao je da nije prvi iz Narodne stranke koga je Andrej Vučić tužio, i podsetio da je brat predsednika Srbije tužio i potpredsednika te partije Borislava Novakovića.

Aleksić: Uhapšeni vlasnik “Jovanjice” prvo zvao Andreja Vučića

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...